2019-09 Das Fest der Schlager und Volksmusik – Blankenberge

Plaats: Zaal Cul’thus Floreal Blankenberge, Koning Albert I laan 59.

Zondag, 22 september 2019, om 15u00

Affiche:  klik hier

Bestelling tickets:   klik hier

Het concept van dit concert is net zoals dat van de vorige jaren in Koksijde, maar het evenement gaat nu door te Blankenberge en wordt volledig georganiseerd door onze vriendenkring zelf. Het optreden duurt 4 uur. Er is halverwege een pauze voorzien van een half uur.

De accommodatie:

                                          

Er is gratis parking, bar, restaurant, bistro, hotel en studio’s zijn op het domein aanwezig.

In de theaterzaal is er plaats voor 640 personen. De zaal is ruim met gemakkelijke zetels en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is ook een ruime foyer en vestiaire.

 

Zangers:

———————————————————————————————————————————–

Rudy Giovannini is afkomstig uit Leifers (Südtirol). Deze Italiaans charmezanger wordt vaak ‘der Caruso der Berge’ genoemd. Met zijn unieke stem weet hij op meesterlijke wijze de klassieke en populaire muziek samen te brengen. Hij staat hoog aan de top in de wereld van de volksmuziek. Wie Rudy eens aan het werk heeft gezien, raakt betoverd door hem en kijkt al uit naar een volgend optreden.

————————————————————————————————————————————-

Die Ladiner zijn een Zuid-Tiroolse muziekgroep uit de prachtige streek Val Gardena in de Dolomieten. De naam ‘Die Ladiner’ werd met trots gekozen. Het verwijst niet alleen naar hun geboortestreek, maar draagt ook bij aan de algemene erkenning van de etnische minderheid van de Ladiner in cultuur en taal. In 2004 wonnen Joakin en Otto de Grand Prix der Volksmusik met het lied ‘Beuge dich vor grauem Haar’. Nadien volgden er meerdere hits. Het duo is niet alleen populair in hun geboortestreek Süd-Tirol, maar ook in Oostenrijk en Duitsland.
Sinds enkele jaren gaat Nicol Stuffer, de dochter van zanger Joakin, mee op tournee. Deze talentvolle jongedame had steeds een droom: muziek maken. Nu kan ze deze droom waarmaken en het is gewoon ontroerend als ze samen met haar vader prachtige duetten zingt.

—————————————————————————————————————————————-


De succesvolle Katharina Herz is al 20 jaar lang een vaste waarde in de muziekwereld. Ze heeft onweerstaanbare passie voor muziek, ze bruist van energie, heeft een krachtige, pakkende stem en een hart op de juiste plaats. Haar vrolijke aard, haar charmante manier van werken, haar professionele toneelvoorstelling en haar natuurlijke hartelijkheid openen zich rechtstreeks in de harten van het publiek. Ze weet haar publiek al na een paar seconden te boeien, te betoveren en te ontroeren met haar muziek. Ze is nuchter, natuurlijk en straalt met haar onmiskenbare lach een natuurlijke warmte uit die je tegenwoordig zo vaak mist. Ze werd geboren voor de muziek en het podium. Want wat is er mooier dan mensen te plezieren met de taal van muziek en hun hart te raken?

—————————————————————————————————————————————-

Mario & Christoph staan al sinds 2011 aan de top wat betreft Schlagerpop. Beiden zijn geboren in Innsbruck. Jarenlang maakten ze deel uit van het bekende Alpentrio Tirol. De blonde Mario was steeds de stem van de groep. Christoph was de keyboarder, accordeonist en arrangeur. Het alpentrio Tirol was zeer bekend en behaalde enorm veel succes in de Duitstalige gebieden. Nadat de groep splitte, zijn Mario & Christoph verder als duo blijven optreden. Beide mannen houden van de bühne en hun publiek. Naast zanger zijn ze ook producer en componist. Ze schreven liedjes voor grote Duitstalige artiesten zoals de Kastelruther Spatzen, die Amigos, Oswald Sattler, Sigrid & Marina, Marc Pircher, Monika Martin, enz… Hun composities haalden al 17 gouden albums in Duitsland, 28 gouden en 5 platina-albums in Oostenrijk. Het studiowerk is voor hen de perfecte muzikale balans tussen hun live-uitvoeringen in.

—————————————————————————————————————————————