2017-08 Fanclubreis Thüringer Wald – optreden Kastelruther Spatzen in Steinbach

FANCLUBREIS -woensdag 23.08.2017 t.e.m zondag 27.08.2017

Verblijf is in het superior drie sterren hotel Waldmühle, een familiair hotel gelegen in Zella-Mehlis in het ThüringerWald.


Dag1 – woensdag 23 augustus: Vertrek vanuit carpool Loppem naar Zella-Mehlis. De ophaalplaatsen zijn aan de carpoolparking Gentbrugge en aan hotel CrownPlaza in Antwerpen.

 

Dag 2 – donderdag 24 augustus: Uitstap naar Saalfeld waar we ons in de voormiddag laten betoveren in de Feengrotten. De grotten staan in het Guinness Recordboek, omdat de natuur ervoor zorgde dat ze de kleurrijkste in hun soort zijn op de hele wereld.

Ze behoren tot de populairste toeristenattracties van Thüringen en zijn een indrukwekkende getuigenis van de middeleeuwse mijnbouw.

Tijdens onze ondergrondse rondgang door de kleurrijke druipsteenwereld komen we veel interessante dingen te weten over het ontstaan van de kijkgrotten, de mineralen van de Feengrotten, evenals het leven en werk van de mijnwerkers. Onderweg worden we verrast door een klank- en lichtspel dat de schoonheid van de kleurrijkegrotten nog maar eens in de kijker zet. De wandeling duurt ongeveer één uur.

Daarna begeven we ons naar Saalfeld waar we vrije tijd hebben om iets te eten of te kuieren in het mooie stadje.

 

In de namiddag nemen we op de terugweg even een halte om te genieten van het prachtige Thüringer Wald.

En dat doen we met de Oberweiβbacher Bergbahn.

Met een treintje rijden we gedurende een half uurtje naar boven en komen er enkele bezienswaardigheden tegen.

 

Dag 3 – vrijdag 25 augustus: Vandaag gaat het richting Erfurt, de hoofdstad van Thüringen.

We maken een korte wandeling van de Domplatz naar de Krämerbrücke. Onderweg zijn er heel veel historische kostbaarheden die we in de oude romantische dorpskern zullen zien en bewonderen.

De twee visitekaartjes van Erfurt zijn enerzijds de imposante Mariendom, een juweeltje van architectuur. Iedereen die de Dom bezoekt staat versteld van de prachtige glasramen en het gesculpteerde koorgestoelte dat tot één van de mooiste uit Duitsland wordt beschouwd.

Anderzijds en vooral uniek wandelen we over de Krämerbrücke, die met haar lengte van 120 meter en 32 huizen, de langste compleet bebouwde en bewoonde brug van Europa is.

We nemen ook een kijkje op de Anger. Ooit was de Anger de belangrijkste handelsplaats voor wede, wijn, wol en tarwe, maar nu is het de belangrijkste winkelstraat van Erfurt en een echt paradijs voor mensen die graag winkelen met internationale winkels, grote warenhuizen en speciaalzaken. Laat ons ook even stil staan bij de prachtige classistische gebouwen die ieder mens bekoren.

 

Dag 4 – zaterdag 26 augustus: Na een uitgebreid ontbijt verkennen we de nabije omgeving van ons hotel.  We zitten in een mooie omgeving waar we kunnen genieten van de prachtige natuur. We eten niet te laat want omstreeks 18:00 rijden we richting Steinbach-Lagenbach waar we omstreeks 19:30 kunnen genieten van het open-air optreden van de KastelrutherSpatzen.

 

Dag 5 – zondag 27 augustus: Vandaag rijden we terug huiswaarts via dezelfde weg als bij het oprijden.

 

Nabeschouwingen:

De reis is uitstekend verlopen! Met dank aan de goede organisatie van onze voorzitster en tevens onze reisleider Carine.

Hierbij kunt u genieten van wat sfeerbeelden.

Fotoreportage: http://kastelrutherspatzen.be/fanclub/2017-08-fanclubreis-zella-mehlis-thuringer-wald-d/

Zie ook verslag en foto’s van ons lid Albert:  http://www.westhoek.be/jewaserbij/11504/met-avanti-cars-naar-thringen-met-fanclub-kastelrutherspatzen

 

 

 

Archieven