Artiesten

We zijn ook de Belgische Fanclub van:

Kastelruther Spatzen

kastelruther-spatzen-1

Link website: https://www.kastelrutherspatzen.de/

De Kastelruther Spatzen zijn een uit Südtirol, Italië afkomstige volksmuziekgroep, die in 1983 werd opgericht en naar het dorpje Kastelruth is vernoemd. De groep is beroemd om hun diepzinnige teksten en unieke muziekstijl, waardoor ze in de jaren 80 de hitparades van de volksmuziek veroverden. De Kastelruther Spatzen hebben vele prijzen gewonnen, waaronder de ‘Grand Prix der Volksmusik’ en ‘Goldene Stimmgabel’. Ze trekken grote aantallen mensen in concertzalen in diverse landen en worden beschouwd als de onomstreden nummer 1 in de volksmuziek. Nieuwe albums van de groep worden steevast met nog meer succes ontvangen dan de voorgaande.

De leden van de Kastelruther Spatzen zijn:

Norbert Rier (°14/04/1960) – zanger
Albin Gross (°02/04/1955) – accordeon en keyboard
Walter Mauroner (°20/06/1956) – trompet
Valentin Silbernagl (°18/06/1956) – saxofoon
Karl Heufler (°23/09/1959) – basgitaar
Kurt Dasser (°08/02/1958)– gitaar
Rüdger Hemmelmann (°13/03/1966) – drum

———————————————————————————————————————

Oswald Sattler

oswald-sattler-1

Link website: http://oswaldsattler.com/

Oswald Sattler is geboren op 7 december 1957
Kastelruth – Italië
Gehuwd met Alma, vader van Daniel en Ivan
Hobby’s: zijn gezin en zijn boerderij

De carrière van Oswald Sattler bij de Kastelruther Spatzen eindigde in 1993, toen hij besloot zich te wijden aan zijn gezin, boerderij en ‘Jausenstation’. In 1996 gaf hij echter toe aan de verzoeken van fans en nam hij een solo-CD op, waarvan de titelsong ‘Danke Freunde’ direct een groot succes was. In 2000 won Oswald de prestigieuze ‘Bergkristall’ samen met Jantje Smit. Hij is trots op zijn volkstümlich en religieuze muziek, waarbij hij gouden platen, overwinningen bij de ‘Grand Prix der Volksmusik’ en ‘Goldene Stimmgabel’ heeft verdiend. Oswald betovert zijn publiek met zijn rustige optredens en prachtige stem.

———————————————————————————————————————

Rudy Giovannini

Link website: http://www.rudy-giovannini.com/

Rudy Giovannini is geboren op 18 november 1974
Leifers – Italië
Woont samen met Franka
Hobby’s: zingen, mountainbiken, duiken

De klassiek opgeleide tenor Rudy Giovannini volgde zijn opleiding bij maestro Arrigo Polo, de leermeester van onder andere Luciano Pavarotti. Na jaren van klassieke muziek, besloot Rudy over te schakelen naar volksmuziek. Hij is charmant en heeft een uitstekende manier om het publiek voor zich te winnen, met zijn verbluffende stem. In 2003 won Rudy de eerste prijs bij de internationale wedstrijd ‘Ein Lied für Südtirol’ met het lied ‘Ein Herz voll Liebe’, dat hij ook het jury- en publiek aan zijn kant wist te krijgen. In 2006 won Rudy, samen met Belsy en het Coro Monti Lipidi, de Grand Prix der Volksmusik met het lied ‘Salve Regina’, waarbij hij artiesten als Monika Martin en Patrick Lindner achter zich liet. Rudy Giovannini wordt vaak beschreven als ‘Caruso der Berge’ en weet met zijn unieke stem op meesterlijke wijze klassieke en populaire muziek samen te brengen.

 

 

———————————————————————————————————————