Artiesten

We zijn ook de Belgische Fanclub van:

Kastelruther Spatzen

kastelruther-spatzen-1

Link website: https://www.kastelrutherspatzen.de/

De Kastelruthern Spatzen komen uit Südtirol in Italië. Ze zijn genoemd naar het dorpje Kastelruth. Officieel ontstonden ze in 1983. Er is in de volksmuziek geen enkele groep die zo succesvol is als de Kastelruther Spatzen. Ze blijven hun eigen stijl altijd trouw. Reeds in de jaren ‘80 bestormden de Spazen, met hun diepzinnige teksten en unieke muziek, de hitparades van de volksmuziek. Er bestaat bijna geen prijs die de Kastelruther Spatzen niet gewonnen hebben: de ‘Grand Prix der Volksmusik’ in 1990 met het lied: ‘Tränen passen nicht zu dir’, allerhande hitparades van de ZDF, de ‘Superhitparade der Volksmusik’, de ‘Bambiprijs’, de ‘Goldene Stimmgabel’, de ‘Krone der Volksmusik’, de ‘Edelweiss’, 13 keer de ‘Echoprijs’……

Niemand kent op het gebied van de volkstümliche schlager meer succes dan Norbert Rier en zijn mannen. Zij vullen de grootste concertzalen tussen de Alpen en de Noordzee, en zijn ondertussen graag geziene gasten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Denemarken en Frankrijk.

Het gebeurt niet vaak, dat vakmensen en publiek het over iets eens zijn, maar één ding is zeker: de Kastelruther Spatzen zijn de onomstreden nummer 1 in de volksmuziek. Iedere nieuwe CD kent nog meer succes dan de voorgaande.

De leden van de Kastelruther Spatzen zijn:

Norbert Rier (°14/04/1960) – zanger
Albin Gross (°02/04/1955) – accordeon en keyboard
Walter Mauroner (°20/06/1956) – trompet
Valentin Silbernagl (°18/06/1956) – saxofoon
Karl Heufler (°23/09/1959) – basgitaar
Kurt Dasser (°08/02/1958)– gitaar
Rüdger Hemmelmann (°13/03/1966) – drum

———————————————————————————————————————

Oswald Sattler

oswald-sattler-1

Link website: http://oswaldsattler.com/

Oswald Sattler is geboren op 7 december 1957
te Kastelruth – Italië
Gehuwd met Alma, vader van Daniel en Ivan
Hobby’s: zijn gezin en zijn boerderij

Oswald Sattler maakte bij de Kastelruther Spatzen vanaf het begin deel uit van de groep, maar in 1993, toen de optredens hem nauwelijks nog tijd lieten voor zijn gezin en zijn geliefde heimat, haakte Oswald af en besloot zich voortaan aan zijn familie, zijn boerderij en zijn kleine ‘Jausenstation’ te wijden.

In 1996 echter bezweek Oswald onder de niet aflatende smeekbeden van de fans, en besloot een solo-CD op te nemen. De titelsong “Danke Freunde” werd meteen een megasucces en Oswalds carrière startte opnieuw.

Meteen in het jaar van zijn wederoptreden behaalde hij de 3e plaats bij de ‘Grand Prix der Volksmusik’, een prestatie die hij het jaar nadien nog verbeterde met een 2e plaats. En in 2000 won hij zelfs de prestigieuze ‘Bergkristall’, samen met Jantje Smit en het mooie ‘Komm ich zeig’ Dir die Berge’.

Hij kan ondertussen fier zijn op zijn eigen succes met gouden platen, een overwinning bij de ‘Grand Prix der Volksmusik’ en 2 ‘Goldene Stimmgabel’.

Maar Oswalds succes ligt niet alleen op volkstümlich gebied. Hij heeft ook religieuze CD’s op zijn palmares, liedjes waarmee hij steeds vaker – samen met Angela Wiedl – optreedt bij kerkconcerten.

Met zijn rustige optredens en zijn prachtige stem weet hij alle toehoorders te betoveren.

———————————————————————————————————————

Rudy Giovannini

rudy-giovannini-1

Link website: http://www.rudy-giovannini.com/

Rudy Giovannini is geboren op 18 november 1974
Te Leifers – Italië
Woont samen met Franka
Hobby’s: zingen, mountainbiken, duiken

Rudy Giovannini volgde een klassieke opleiding als tenor bij maestro Arrigo Polo, de leermeester van o.a. Luciano Pavarotti. Daar de klassieke muziek hem niet alleen voldeed, schakelde hij jaren geleden over naar de volksmuziek.

Rudy Giovannini is sympathiek, charmant, verstaat de kunst om het publiek in een handomdraai voor zich te winnen, en heeft een schitterende stem!

In 2003 behaalde Rudy de 1e plaats bij de internationale wedstrijd ‘Ein Lied für Südtirol’, waarin een nieuwe hymne voor Südtirol werd gekozen. Met het wondermooie ‘Ein Herz voll Liebe’ wist hij de jury èn het publiek voor zich te winnen.

Op zaterdag 12 augustus 2006 won hij, samen met Belsy en het Coro Monti Lipidi, de fel begeerde bergkristal van de Grand Prix der Volksmusik met het lied ‘Salve Regina’. Dat hij daarbij artiesten als Monika Martin, Patrick Lindner, die Edlseer en anderen achter zich liet, is het overtuigende bewijs van zijn kunnen.

Rudy Giovannini wordt vaak ‘Caruso der Berge ‘ genoemd. Met zijn unieke stem weet hij op meesterlijke wijze de klasieke en populaire muziek samen te brengen.

 

———————————————————————————————————————