2019-08 Fanclubreis Thüringen met optreden Kastelruther Spatzen

Optreden van de Kastelruther Spatzen met voorprogramma Dolomitenecho

We vertrekken om 7u vanuit Koksijde. Het gaat richting Thüringen.We komen omstreeks 18u aan in ons hotel. Onderweg zijn er voldoende pauzes voorzien.

Dag 1: woensdag 28.08.2019

Ons verblijf is in het viersterrenhotel H+ Erfurt.

Het hotel beschikt over een lift, heeft modern ingerichte kamers met douche en Flat screen TV en gratis WiFi. In het restaurant wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd. ’s Avonds proef je er internationale gerechten en specialiteiten uit Thüringen. In de bar kunt je terecht voor een cocktail of glas wijn. We verblijven er op basis van halfpension.

Dag 2: donderdag 29.09.2019

Voormiddag:

We bezoeken de ‘Adler- und Falkenhof’ op de Niederburg in Kranichfeld.

We worden vergast op een mooie show van adelaars en verschillende valkensoorten met o.a. de buizerd. Een bijzondere arend die we zullen zien is de Andes-condor, de grootste ter wereld.

Op het adelaarshof is hij een indrukwekkende attractie.

Namiddag:

We brengen een bezoek aan Arnstadt.

Om onze dag op een wat romantische manier af te sluiten rijden we tot aan Dornheim en gaan het kerkje binnen waar J.S. Bach met zijn eerste vrouw Barbara trouwde. Vooraf worden we getrakteerd op ‘Kuchen mit Kaffee’.

Dag 3: vrijdag 30 augustus 2019

Voormiddag: We brengen een bezoek aan het Zeiss Planetarium te Jena. Het is de klassieker onder de sterrentheaters en met bijna 100 dienstjaren het oudste ter wereld. Binnenin uitgerust met de modernste techniek inspireert het planetarium jaarlijks duizenden bezoekers. We zullen vergast worden op een prachtige show. Een eindeloze sterrenhemel, kleurige planeten en schitterende bolvormige sterrenhopen laten onze fantasie naar verafgelegen sterrenstelsels reizen, die waarschijnlijk nooit een mens zal bereiken.

Namiddag: Bezoek aan de Dornburger Schlösser.

Hoog boven de Saale vind je de drie kastelen naast elkaar. Het oudste slot werd rond 1600 gebouwd als onderdeel van een middeleeuwse burcht. In 1740 liet Ernst August I von Sachsen-Weimar het rococoslot bouwen. Het slot heeft een indrukwekkende rozentuin die we kunnen bewonderen. In het derde slot, het zogenaamde renaissanceslot van groothertog Carl August, heeft Goethe in de zomer van 1828 gewoond. We flaneren door de prachtige tuinen en genieten van het adembenemende uitzicht boven de wijngaarden en het Saaledal.

Dag 4: zaterdag 31 augustus 2019

Voormiddag: Bezoek aan de hoofdstad van Thüringen, nl. Erfurt. Voor de mensen die de stad nog niet kennen, maak ik een korte wandeling via de Fischmarkt tot aan de Krämerbrücke.

Daarna is er nog voldoende tijd om een terrasje te doen of te shoppen in de grote winkelstraat, de Anger.

Namiddag:

Om 16u is er het optreden van de Kastelruther Spatzen met in het voorprogramma Dolomitenecho. Plaats van het optreden is de Niederburg in Kranichfeld. Omdat ik VIP kaarten heb genomen, krijgen we een ontmoeting met onze vedetten.

Dag 5: zondag 1 september 2019. Vandaag is het huiswaarts rijden