2022-04 Frühlingsfest der Schlager und Volksmusik

Zaterdag, 23 april 2022:  Frühlingsfest der Schlager und Volksmusik

Plaats concert: zaal Cul’thus in Floreal Blankenberge, Koning Albert I laan 59.

De zaal is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is een ruime gratis parking.

Start concert: 15 uur – Deuren open om 14 uur.

Affiche:  klik hier

Het concept van dit concert is net zoals dat van de vorige jaren in Koksijde, maar het evenement gaat nu door te Blankenberge en wordt volledig georganiseerd door onze vriendenkring zelf. Het optreden duurt 4 uur. Er is halverwege een pauze voorzien van een half uur.

De accommodatie:

 

Er is gratis parking, bar, restaurant, bistro, hotel en studio’s zijn op het domein aanwezig.

In de theaterzaal is er plaats voor 640 personen. De zaal is ruim met gemakkelijke zetels en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is ook een ruime foyer en vestiaire.

 

Zangers:

 

Monika Martin is geboren in Graz (Oostenrijk). Op tienjarige leeftijd had ze haar eerste optreden in de opera van Graz. In 1996 zorgde haar eigen geschreven en gecomponeerd lied ‘La Luna Blu’ voor de grote doorbraak. Door de jaren heen stapelden de successen zich op, veel nummers van haar werden met prijzen bekroond. Monika Martin is in Oostenrijk de meest succesvolle schlagerzangeres met een opmerkelijke stem. Vanwege haar bescheiden gedrag wordt ze wel eens de ‘stille ster’ genoemd.

_____________________________________________

Géraldine Olivier groeide op in Zwitserland. Als kind zong ze in verschillende koren. In 1995 won ze bij de ‘Grand Prix der Volksmusik’ met het lied ‘Nimm dir wieder einmal Zeit’. Zo begon haar zangcarrière. Door de liefde kwam ze in 2007 terecht in Noord-Duitsland. De zee gaf haar inspiratie en ze bracht twee albums uit met gekende zeemansliederen. Op vraag van haar vader bracht ze in 2015 een album uit in haar Franse moedertaal. Haar repertoire is rijkelijk gevuld, veel liedjes zijn grote kaskrakers. Ze vierde onlangs haar 25ste zangjubileum.

_____________________________________________

Liane und Reiner Kisten:

Liane Kaiser is een toffe zangeres en heeft een prachtige stem en scoort ook wel mooie cijfers in de hitparade. Ze wordt niet voor niets “De zonneschijn van de Duitse Schlager” genoemd. Liane is op 26 oktober 1978 geboren in Walldürng. Als jong meisje van 15 jaar stond Liane al op de planken. Ze heeft een klassieke muzikale opleiding gehad die ze zeer goed beëindigde. Toch ging haar voorliefde naar de Schlager- en Volksmuziek. Liane kreeg diverse prijzen  in de categorie “Schlagerstern”. Ze werd ook beloond met de erkenning van “Künstlerin des Jahres“ tijdens het Goldenen Künstlergala in Stuttgart. Niet alleen als soliste treedt Liane op. Sinds enkele jaren is de zangpartner van Reiner Kirsten. Als duo hebben ze in 2016 een mooi duet album “Schlagererinnerungen” op de markt gebracht en dit was hun grote doorbraak.

Reiner is een kind van de muzikale Jäkle-familie uit het Zwarte Woud. Van jongs af aan was muziek zijn leven. Met zijn ouders en drie van zijn broers en zussen stond hij op 6-jarige leeftijd op het podium. Als jonge soloartiest behaalde hij grote successen, zoals een 1ste plaats in de voorselectie van de ‘Grand Prix der Volksmuziek’. Het gevolg waren veel TV optredens. Van zijn hobby maakte hij zijn beroep: zanger en presentator bij Melodie TV.

_____________________________________________

Alex Pezzei  is een jong spring-in-’t veld; afkomstig uit het mooie Südtirol in Italië. Als negentien jarige knaap stond hij al met zijn accordeon op het podium. Enkele jaren later brak hij door als zanger. Alex is een graag geziene gast. Hij zorgt voor ambiance in de zaal! Zijn accordeon, die hij liefdevol LADY noemt, is zijn handelsmerk en begeleidt hem op zijn optredens.

_____________________________________________

Tickets voor het concert zijn beschikbaar.

Bestelling tickets: klik hier

Prijs tickets:

  • 45 euro voor de fanclubleden
  • 50 euro voor de niet-fanclubleden

De tickets kunnen besteld worden via mail:

Graag betaling binnen de 8 dagen bij aankoop van de tickets. Pas dan bent u zeker van uw plaats. Van zodra de betaling op de rekening van de Vriendenkring staat, worden de tickets digitaal verstuurd. Verkochte kaarten worden niet teruggenomen.