2022 -11 – Geburtsgala Rudy Giovannini – Zwickau (D)

 

Vrijdag 18 november 2022: ‘Geburtstagsgala’ Rudy Giovannini

Konzert- und Ballhaus Neue Welt – Zwickau

 

Op vraag van Rudy, ook omdat we een fanclub zijn van Rudy Giovannini, zullen we in 2022 zijn “Geburtstagsgala” bijwonen. We maken er een vierdaagse van.

Vertrek: donderdag 17 november 2022

Terugkeer: zondag 20 november 2022

Dag 1: We vertrekken vanuit de gekende opstapplaatsen naar Hotel Meerane **** in Zwickau. We zullen er 2 x overnachten. Het hotel is rustig gelegen. De keuze voor dit hotel wordt gemaakt omdat we op zaterdag 19.11.2022 vlot van daaruit richting Dresden kunnen rijden.

Dit 4-sterrenhotel biedt moderne kamers, een grote spa en 2 restaurants. De kamers zijn voorzien van gratis vast internet, TV en een badkamer. Het hotel serveert internationale en lokale gerechten. Bij onze aankomst krijgen we een lekkere maaltijd voorgeschoteld.

Dag 2: In de voormiddag verkennen we de nabije omgeving. Omstreeks 13u kunnen we in ons hotel aanschuiven voor een driegangen maaltijd. Het concert van Rudy start om 18u. De optie om ’s middags te eten is beter dan ’s avonds omstreeks 21u.

In de namiddag rijden we tot in Zwickau. Om 18u worden we verwacht in het ‘Konzert- und Ballhaus Neue Welt’. Dan is het genieten van het verjaardagsconcert van Rudy.

Ik heb een optie kunnen krijgen op de derde en vierde rij. Na het concert krijgt iedereen de tijd om Rudy persoonlijk te feliciteren. Voldaan rijden we terug naar ons hotel.

Dag 3: Na een rijkelijk ontbijtbuffet rijden we naar Dresden. Een prachtige stad die de bijnaam ’Florence an der Elbe’ krijgt. We zullen er ook ’s avonds logeren.

Hotel in Dresden: Hotel Novalis *** in Dresden Neustadt. Hier krijgen we één overnachting met ontbijtbuffet. Het avondmaal wordt in der Altstadt van Dresden gehouden.

Hotel Novalis is een superior 3-sterrenhotel dat beschikt over gratis WiFi. Het hotel heeft een bar die 24 uur per dag geopend is. Iedere kamer is uitgerust met TV en bad/douche.

 

Carine zal onze gids zijn door haar kennis van deze stad en wil jullie voldoende tijd geven om Dresden te leren kennen. De ‘highlights’ van Dresden worden met een rondrit en wandeling zeker aangeduid.

Als corona het toelaat en de zaak terug geopend is, brengen we een bezoek aan de ‘Pfunds Mölkerei – der schönste Milchladen der Welt’ in Dresden. De winkel is ingericht met fantasierijke majolicategels met motieven uit de zuivelindustrie, met mythische dieren en florale elementen in neorenaissancestijl.

De handgeschilderde voorstellingen op de wanden, vloer en toonbank komen uit de kunstafdeling van Dresdens fabriek Villeroy & Boch. Een ‘must’ om te zien!

 

We maken een stadsrondrit waarbij we de meeste bezienswaardigheden in Dresden al kunnen bewonderen. Onze autocar brengt ons tot aan de ‘Zwinger’. Van daaruit wandel ik met jullie langsheen de ‘Semper opera’ en de ‘Hofkirche’ tot aan de ‘Brülsche Terasse’ waar we een prachtig zicht krijgen op de Elbe.

 

Er is vrije tijd om iets te eten/drinken. Op een afgesproken uur spreken af aan de ‘Fürstenzug’ om van daaruit samen de mooie heropgebouwde ‘Frauenkirche’ te bezoeken. Een juweeltje is het geworden!

Mensen die willen shoppen kunnen dat van daaruit zeker doen. Maar er is zoveel moois te zien in Dresden en dat wil ik jullie zeker tonen!

Via de ‘Augustusbrücke’ wandelen we over de Elbe en gaan naar het nieuwe Dresden om er ‘der Goldener Reiter Carl August’ te bewonderen. Vanaf de ‘Promenade’ hebben we een prachtig uitzicht op het barokke gedeelte van Dresden. Weten jullie dat Roland Kaiser aan deze kant van de Elbufer in Dresden steeds zijn concert ‘Kaisermania’ houdt?

Om onze dag in schoonheid te eindigen zullen we het avondmaal nuttigen in de ‘Sophienkeller’ onder het ‘Taschenbergpalais’. Kwestie van ons onder te dompelen in de sfeer van toen Carl August in Dresden de scepter zwaaide!

Dag 4: Vandaag keren we huiswaarts. Mooie herinneringen nemen we mee naar huis. Onderweg rijden we doorheen een prachtige streek waarbij de gids Carine ons het een en ander zal toelichten.