2023-03 Bad Mergentheim Duitsland

‘Südtiroler Heimat Sterne 2023 – mit den Stars aus der Dolomiten’

Bad Mergentheim van 16 maart 2023 tot en met 19 maart 2023.

 

Op zaterdag 18 maart 2023 is er een mooi concert ‘Südtiroler Heimatsterne’ in de Kursaal van Bad Mergentheim in Duitsland.

Wie zal erbij zijn? Oswald Sattler, das Kasteluther Männerquartett, Alexander Rier, die Geschwister Niederbacher. Nadin Meypo doet de presentatie en zal ook enkele nummers brengen.

Ik heb dit jaar terug zeer mooie plaatsen kunnen bemachtigen in de zaal. Een dankjewel aan de organisator Lothar Böhler!

We maken er een vierdaagse van en ontdekken er “das liebliches Taubertal” en ook “das Bayerische Miltenberg – die Drei am Main”.

Ons hotel is gelegen in Bad Mergentheim. We logeren terug in het Premier Best Western Parkhotel dat dit jaar toch in de smaak viel bij iedereen. We verblijven er op basis van halfpension met ’s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een viergangen buffet.

De Kursaal, waar het concert op zaterdagavond zal doorgaan, ligt op korte loopafstand van ons hotel! Makkelijker kan het niet!

          

 

Dag 1: Vertrek via onze normale ophaalplaatsen naar Bad Mergentheim. De uren en plaatsen voor de ophaalrondes worden enkele weken voordien aan iedereen doorgegeven.

Dag 2: Vandaag rijden we naar Miltenberg in de deelstaat Beieren. Tussen de romantische wijngaarden, bossen en langsheen de Main is deze middeleeuwse vakwerkstad gelegen.

We verkennen het oude gedeelte van de stad. We keren in de namiddag via idyllische dorpjes terug naar ons hotel en zo ontdekken we ook deze mooie streek.

 

  

Dag 3: In de voormiddag brengen we een bezoek aan het prachtige kasteel in

Weikersheim.

We krijgen er een deskundige uitleg van een plaatselijke gids. Nadien hebben we tijd genoeg om in het kasteelpark te kuieren en ook in het mooie stadje.

Rond de middag rijden we terug naar Bad Mergentheim. Ik maak een wandeling met geïnteresseerden doorheen onze mooie gaststad. We krijgen zeker voldoende vrije tijd.

En…’s avonds is er het hoogtepunt van onze reis! Om 19u30 worden we verwacht in de Kursaal voor “die Südtiroler Heimatsterne”.

 

Dag 4: Vandaag is het huiswaarts rijden. Hopelijk voor iedereen met zeer veel mooie herinneringen!